Afstelling verkeerslichten

Geschreven op 29/03/2023
Yves De Vos


Sinds maandag 13 maart is de hernieuwde afrit 8 (Vlaardingen-West) in gebruik genomen. Daarbij is ook de kruising van de Marathonweg met de Westlandseweg opnieuw ingericht. Deze nieuwe situatie moet gaan leiden tot een betere doorstroming voor het verkeer vanaf de A20. Helaas gooiden de verkeerslichten de afgelopen dagen wat roet in het eten.

 

Vanwege technische problemen moesten verkeersdeelnemers soms tijdens de spits, langer op groen licht wachten dan gewenst. Inmiddels is er een oplossing gevonden waardoor de verkeerslichten sinds vrijdag 24 maart weer naar behoren werken. De gemeente blijft de situatie voorlopig in de gaten houden om te zien of de doorstroming van het verkeer goed verloopt. 

 

Upgrade

Halverwege dit jaar, als de rest van de kruising (onder het viaduct en aan de Broekpolderzijde van het viaduct) wordt vernieuwd, krijgen de verkeerslichten nog een upgrade. De gehele kruising wordt op dat moment voorzien van slimme verkeerslichten. Deze spelen automatisch in op de verkeersdrukte waardoor de doorstroming van het verkeer op het kruispunt nog soepeler zal gaan.

 

Voetnoot: bovenstaand bericht is door gemeente Vlaardingen gepubliceerd in Groot Vlaardingen