Kademuur de Wip vanaf januari vervangen

Geschreven op 29/01/2018


De werkzaamheden aan de kademuur langs de Wip zullen op 8 januari starten. Als eerste zullen de nutsbedrijven de aanwezige kabels en leidingen verleggen. Daarna, na 3 tot 4 weken, start aannemer Van Dijk Maasland met het vervangen van de kademuur. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind augustus 2018 afgerond. Dat staat te lezen in een brief aan omwonenden. Zij zijn dinsdagavond welkom op een inloopavond om meer informatie te krijgen.

Stabiliteit

De Wip werd begin februari per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, nadat bleek dat de veiligheid van de kadeconstructie niet meer voldoende was. Duikers voerden in 2016 een inspectie uit aan de houten fundering en het metselwerk van de kade. In januari verscheen het concept rapport, waaruit de Bouw- en WoningToezicht de conclusie trok dat de weg dicht moest. De stabiliteit van de kademuur was niet meer betrouwbaar en daarom werd uit voorzorg de Wip afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Niet alleen de fundering, maar ook het metselwerk verkeert in slechte staat. Het metselwerk aan de kademuur moet daarom volledig worden vervangen.

Meldpunt via app

Gedurende de uitvoering stelt aannemer Van Dijk Maasland een omgevingsmeldpunt in via een app. Daarin kunnen omwonenden vragen stellen, contactgegevens, projectupdates en belangrijke projectdocumenten bekijken. De app wordt in januari 2018 gelanceerd. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor een rondleiding op het project tijdens de werkzaamheden.