HERINRICHTING KRABBEPARK


Bestaande situatie

De huidige Krabbeplas is een recreatieplas in de gemeente Vlaardingen en maakt deel uit van Recreatieschap Midden-Delfland. Het bestaande park is een landschapskunstwerk met kenmerkende vormen. Het recreatiegebied beschikt over een aantal strandjes, een lig- en speelweide en een aantal fiets- en wandelpaden. Ook beschikt de projectlocatie over een horecagelegenheid, Jofel aan de Plas. Het totale gebied beslaat circa 214 ha en grenst aan de A20.

Naast natuurrecreatie beschikt het park over een evenemententerrein. Op het huidige evenemententerrein vinden verschillende evenementen plaats.

Nieuwe situatie

Het Krabbepark moet een aantrekkelijk park worden dat enerzijds goede leefomstandigheden biedt voor flora en fauna en anderzijds recreatiemogelijkheden biedt voor de Vlaardingse bewoners. Onderdeel van de transformatie is het creëren van extra fiets- en wandelpaden (inclusief het 'Rondje Krabbeplas'), het uitbreiden van het strand, het upgraden van het evenemententerrein,  het creëren van extra watergangen en het opnieuw inrichtingen van de groenvoorzieningen.